top of page

Tuinaanleg

Het herindelen van de tuin is vaak een flink karwij wat je niet op een zaterdagmiddagje voor elkaar krijgt. Dit is iets waar we bij Pannekoek ervaring mee hebben. Met onze klein materiaal als minigravers of rupskruiwagens kunnen we snel veel werk verzetten zonder grote beschadigingen te maken aan de tuin.

Tuinwerkzaamheden die wij verzorgen zijn het afgraven of juist ophogen van de tuin. Wij zorgen van de afvoer van grond of de toevoer van goede tuinaarde.
Daarnaast maken we uw tuin helemaal naar uw wens met begroeiing, beschoeiing of bestrating, dit verzorgen wij zelf of we werken samen met hoveniers. We zijn ook ervaren in ecologische projecten als een natuurvriendelijke oever. 

Neem contact op voor een offerte of informatie over uw project.

Beschoeiing plaatsen
Vijver aanleg

Vijver aanleg

Een van onze specialiteiten is de aanleg van een vijver. Of dit nu een grote of kleine vijver is. We zorgen voor een mooi gelijkelijk aflopende vijver in een vorm naar uw keuze. Rond de vijver kunnen we beschoeiing zetten zodat uw vijver niet afkabbelt en er strak uit blijft zien. De vijver wordt ook voorzien van een afvoer zodat deze niet kan overlopen.

Beschoeiing zetten

Net zoals bij de aanleg van een vijver kunnen we ook langs sloten of grachten beschoeiing slaan om een strak maar natuurlijk effect te creëren.  Neem contact op voor de mogelijkheden.

Natuurvriendelijke oever

Een natuurvriendelijke oever is een rand langs het water met een ecologische functie. De natuurvriendelijke oever is vlakker dan een normale oever, dit zorgt voor een geleidelijke overgang van land naar water.

Een natuurvriendelijke oever zorgt voor meer biodiversiteit, door de gelijkere en natuurlijke overgang van water naar land krijgen verschillende waterdiertjes en planten meer de ruimte om te groeien. De begroeien houdt tegelijkertijd de oevergrond goed vast waardoor de oever niet afkalft.

Deze planten zorgen ook voor een ideaal leefgebied voor diverse dieren. Door de aanleg van beschutting en de aanwezigheid van voedsel wordt een ideale plek gecreëerd voor vogels om te broeden. Naast vogels profiteren ook libellen, vlinders of kleine zoogdieren van een natuurvriendelijke oever.

Natuurvriendelijke oever
Vijver aanleg
bottom of page